Eritrese kookworkshop

Eritrese  Workshop (online)
Salam, welkom bij de workshop Himbasha (pangebakken brood) en Buna (koffie) ceremonie!
Rahwa en Mehret nemen je mee in de wereld van de Eritrese cultuur.

Hoe ziet de workshop eruit?

Food Eerst leer je hoe je met de hand een Eritrees gistdeeg kneedt. Terwijl het rijst, ga je aan de slag met het voorbereiden van de groene koffiebonen en de gember voor de koffieceremonie. Daarna ga je door met het in de koekenpan bakken van de Himbasha. Tenslotte pof je de maiskorrels. Als alles klaarstaat ga je leren hoe je je buna kunt opkoken en opgieten voor een perfecte koffieceremonie.

Faith Tijdens de koffieceremonie vertellen Rahwa en Mehret je meer over de Eritrese cultuur. Ze vertellen onder andere over de achtergronden van de Eritrese manier van geloven en hoe jij contact kan leggen met Eritrese mensen in jouw omgeving.

Friends Er is volop ruimte om met elkaar in gesprek te gaan over hoe ook jij tot zegen kunt zijn voor Eritrese migranten in Nederland. En natuurlijk kan je je eigen ervaringen delen en vragen stellen.

Wat heb je nodig?
-Een goede internetverbinding, de workshop kan live gevolgd worden via YouTube
-De juiste ingrediënten. Bij aanmelding van de workshop ontvang je een lijst met alle benodigdheden, zodat je die van tevoren klaar kan zetten.
Je kan er ook voor kiezen om een foodbox te kopen, met daarin alle benodigdheden voor de workshop.

Wanneer is het?
Vrijdag 25 juni van 10.00 tot 12.00 uur.

Wat kost het?
Als je je opgeeft voor de workshop krijg je een verzoek om een gift over te maken voor het werk van Stichting Geloofsinburgering onder Eritrese migranten. De hoogte van de gift mag je zelf bepalen.

Je kan ook een Eritrese Foodbox bestellen. Dat is lekker makkelijk: want alle ingrediënten voor de workshop zitten er al in. Voor maar €25,00 (inclusief verzendkosten en toegang tot de workshop) wordt deze foodbox bij je thuisbezorgd! Bestellen kan tot uiterlijk 18 juni via de link hiernaast.

Meld je hier aan voor de workshop:

 *
 *
We communiceren graag informeel
 *
 *